Om oss

Senhøsten 2013 flyttet vi til Søndre Røine Gård. Vi er Kristin, Ida, Håkon, Sverre, Kurth og Anita. I tillegg bor Tassen, (vår herlige border colllie), Pus og Bella her sammen med oss.

Gården ligger vakkert til på ca 350 moh på Øverskogen i Sylling. Gården ligger høyt og fritt med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Det er flott utsikt over Holsfjorden og over mot Solihøgda.

Vi har lagt om til økologisk drift da dyrevelferd og ren mat betyr svært mye for oss alle.

Øverskogen er en liten bygd som ligger i svært landelige omgivelser med flotte turområder rett utenfor døra. Når vi overtok gården hadde det ikke vært produksjon her siden 2008. Nå deler vi gården sammen med en gjeng gammelnorsk spælsau og 5 da med bringebær.

Økologiske bringebær

Sommeren 2015 plantet vi  5 da med Glen Ample. Bringebærene står på driller og bader i sol hele dagen. Vi plukket de første bringebærene sommeren 2016. Gjett om de var gode. Store og fine! Bærene våre blir Debiogodkjent 2020.

Da vi ligger på 350 moh regner vi med at de første økologiske bringebærene vil være modne og klar for plukking i midten av juli, dersom langvarig sommervarme; litt senere om det er mer variabelt sommervær.

VIL DU KOMME OG PLUKKE SELV ELLER ØNSKER DU Å FÅ LEVERT BÆRENE RETT PÅ DØRA? Send oss en melding ved å bruke bestillingsknappen nederst på siden. Følg med på facebooksiden vår: Søndre Røine Gård, for åpningstider og muligheter for selvplukk. Du kan og ta kontakt via SMS, tlf. 94976847 om du har spørsmål.

Gammalnorsk spælsau

I april/mai fikk vi 191 nydelige, livskraftige lam. Søyene klarer stort sett å gjøre jobben selv. Lammene er  livskraftige og finner frem til  "puppen" selv etter noen minutter. Vi overvåker og legger alt tilrette. Etter 2 til 3 dager slippes mor og barn ut i en større gruppe og så fort som mulig ut på grønne enger.

Vi hadde 1,8 lam isnitt pr søye, dvs at de aller fleste får 2 lam hver.

ØNSKER DU Å BESTILLE FERSKT ØKOLOGISK LAMMEKJØTT? Send oss en melding ved å bruke bestillingsknappen nederst på siden. Følg med på facebooksiden vår: Søndre Røine Gård for mer informasjon om sesong for lammekjøtt og andre produkt fra våre sauer. Du kan og ta kontakt via SMS, tlf. 94976847 om du har spørsmål.