Gml. norsk spælsau

Økologisk sau gir mening

Søndre Røine Gård driver økologisk med Gammalnorsk spælsau som gir oss nydelig lammekjøtt, skinnfeller, garn og andre produkter av ull.  Dyrevelferd og ren mat er et verdivalg som gir en mer bærekraftig fremtid.

Alle dyra på Søndre Røine Gård er rasegodkjente og i dag teller vi ca 110 vinterfora dyr. Vi hadde 1,9 lam i snitt pr søye, dvs at de aller fleste får 2 lam hver.

Deler av driftsbygningen er bygd om til sauefjøs med plass til ca 100 vinterfora gammalnorsk spælsau. Store deler av jorda ligger rundt fjøset slik at sauene kan velge om de vil være ute eller inne hele året. Gården grenser til Finnemarka så i juni blir sauene fulgt på beite inn i skogen.


Debio godkjent

Alle sauene er Debio-godkjente. Vi bruker ikke sprøytemidler eller kunstgjødsel på enga/innmarksbeite. Debio stiller strenge krav om både plass, liggeunderlag og medisinering. Lykkelige sauer merkes på smaken. Det fineste kjøttet kommer fra Søndre Røine Gård!

Produkter fra sauene våre

Økologisk lammekjøtt - Produktkategori 1

Kjøttet er velsmakende og mørt med lite fett. Mange mener kjøttet har en blanding av viltsmak og lammesmak.

Våre produksjonslokaler er nå ferdig og i bruk. Pinnekjøttet ble godt mottatt av våre kunder. Nå konsentrerer vi oss om å få fenalårene klare til påske.

Priser på økologisk lammekjøtt:


Vi tar imot bestillinger for lammekjøtt og urøkt pinnekjøtt. Vi lager 10 kg kasser med økologisk lammekjøtt. Inneholder: bog i skiver/hel bog, lammedeig, grytekjøtt, helt lår/ lårsteik, 2 skanker og lammekoteletter, Kr 200,- pr kg.


Urøkt pinnekjøtt, tørrsaltet og naturlig tørket. Vi blander pinner av ribbe og bog. Kom gjerne med ønsker om oppdeling. Kr 450,- pr kg. Pinnekjøtt fra Gammalnorsk Spælsau smaker nydelig. Vi har åpnet for bestillinger til nov/des 2022.


Hvert fenalår blir behandlet individuelt og du får med en bomullspose til å oppbevare det i. Kr 540,- pr kg. Fra skjæring til det er salgsklart tar det 5-6 måneder. Vi bruker ikke mye salt da den nydelige smaken skal komme frem.



Økologiske skinn - Produktkategori 2

Skinnfeller - Sauene gir flotte skinn i alle mulige naturfarger. Ulla har to ullkvaliteter: både tykk bunnull og dekkull.

Sitteunderlag - Myke, dekorative sitteunderlag er ypperlig til stolen på hytta, i huset eller terrassen. Rull sitteunderlaget sammen og ta med på tur en kald vinterdag så holder du deg varm når du tar en sittepause.

Økologisk garn/ull - Produktkategori 3

Ulla har to ullkvaliteter: både tykk bunnull og dekkull. Ulla kan godt blandes avhengig av hva slags sluttprodukt man vil ha. Man kan både få flott garn og sterkt ryegarn eller et tovet sitteunderlag om man skulle ønske det.

Lammene er livskraftige og finner frem til "puppen" selv etter noen minutter. Vi overvåker og legger alt tilrette. Etter 2 til 3 dager slippes mor og barn ut i en større gruppe og så fort som mulig ut på grønne enger.

Gammalnorsk spælsau

På begynnelsen av 2000 – tallet stod rasen Gammalnorsk spælsau i fare for å bli utryddet. Den er nøysom og hardfør med et utpreget flokkinnstinkt. Denne rasen har også et meget sterkt morsinnstinkt og et fornuftig lammetall.

Gammalnorsk spælsau er norsk kulturhistorie. Den spiser gjerne løv, bark og kvist hvor den gjerne står på to bein for å beite. En utmerket landskapspleier!!

På-døren-service

Få gammalnorsk spælsauprodukter rett hjem på døra

ØkoExpressen, bringer produkter fra gammalnorsk spælsau på døra, (min beløp kr 3000,-)gjelder Lier og Asker.

Vi tar imot bestillinger fortløpende på pm (facebook) eller på sms tlf.nr. 94 97 68 47 (Anita), eller bestill via knappen nederst på siden.

Følg oss på facebook: Søndre Røine Gård for å få fersk informasjon om når det er høysesong for lammekjøtt og andre gammalnorsk spælsauprodukter.

Her får du og kjøpt våre produkter av gammalnorsk spælsau

Fra vår nettside: bruk grønn knapp nederst på nettsiden "Bestill gml. norsk spælsauprodukter", og skriv inn i skjemaet som dukker opp. Få eske på 10 kg rett på døra

- REKO-ringen: i Sandvika, Drammen, Hønefoss og Oslo Her kan man bestille varer rett fra bonden.

- Diverse arrangement året igjennom: vi deltar på ulike arrangement som for eksempel ØKO-uka lørdag den 29. september. Følg med på facebooksiden vår også.